zondag 29 november 2020

Urenregistratie- / facturatiesysteem

Introductie

Het urenregistratie- / facturatiesysteem van SB appplicaties is een MySQL / PHP applicatie. Het is een "webbased" applicatie, wat inhoudt dat de applicatie zowel lokaal als via internet werkt met als interface uw webbrowser. Door de keuze MySQL / PHP hoeft u naast de applicatiekosten geen licentiekosten voor MS Word of pdf te betalen. Alles wat u nodig heeft is gratis te downloaden of wordt bij de applicatie meegeleverd.

Opbouw van het systeem in het kort

Het systeem biedt de mogelijkheid klanten aan te maken, werkcodes aan te maken en tariefcodes aan te maken. Vervolgens kunt u of uw medewerkers in het systeem registreren wat voor welke klant wanneer gedaan is en hoeveel tijd dat gekost heeft. Op basis van die gegevens zorgt het facturatie gedeelte voor het genereren van de facturen. U kunt zelf aangeven over welke periode gefactureerd moet worden, d.m.v. het blokkeren van weken (Zie onder factuurbeheer). De factuur kunt u in "pdf" formaat opvragen en printen. Het is mogelijk om een eigen logo in de factuur op te nemen. Ook de layout is naar wens aan te passen.

Het systeem uitproberen

U kunt het systeem vrijblijvend uit proberen. Klik op urenregistratiesysteem. Een nieuw venster wordt geopend en u wordt gevraagd een login naam en password in te geven. U kunt inloggen als "gast" met als password "welkom". U logt dan in als "normale" gebruiker. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden van het systeem en de mogelijkheden met authorisaties te werken in het systeem kunt u ook als beheerder inloggen. Gebruik "gastbeheer" als login naam en gebruik "welkom" als password.

Wat hebt u nodig?

Bent u geïnteresseerd in deze applicatie, dan heeft u het volgende nodig: Als u de applicatie via internet beschikbaar wilt maken, heeft u een provider nodig die MySQL / PHP ondersteunt. Wanneer u al een eigen internetpagina heeft, heeft u ook een provider. Hier kunt u informeren of deze MySQL / PHP ondersteunt. Ondersteunt uw provider dit, dan kan eenvoudig met een link vanaf u eigen pagina het urenregistratiesysteem opgestart worden. U kunt overal uw urenregistreren en factureren, bijv. thuis, in het buitenland of vanaf de klant. U heeft natuurlijk wel een internet aansluiting nodig.

U kunt de applicatie ook locaal op uw eigen systeem of op uw eigen netwerk draaien. U moet binnen uw netwerk een webserver opnemen die MySQL / PHP ondersteund. Software en instructies hiervoor zijn gratis te downloaden.